Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Sărulești:”Economia Bazată pe Cunoaștere a reușit să aducă un suflu nou, european, într-o comunitate, altfel, marginalizată”

13.09.2013

Cunoștințele și experiența acumulate pe parcursul implementării proiectului Economia Bazată pe Cunoaștere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională, au schimbat din temelii modul în care privesc viitorul cei mai tineri cetățeni ai comunei Sărulești, județul Călărași. Numai în ultimul an, copiii și tinerii din această comunitate din mijlocul Bărăganului, până acum marginalizată, au reușit să câștige mai multe premii naționale și internaționale în urma implicării lor în numeroase activități și proiecte educaționale.

Grupul de Inițiativă Locală din Sărulești

Atât dascălii cât și copiii din Sărulești spun că pentru ei proiectul ”Economia Bazată pe Cunoaștere” a reușit să aducă un suflu nou, european, într-o comunitate din inima Bărăganului, în care nivelul scăzut de trai, sărăcia și lipsa educației și-au pus amprenta asupra majorității populației.

O implicare mai serioasă a tuturor membrilor în viața comunității

„Prezența EBC-ului în Școala Sărulești a avut un impact puternic, atât asupra cadrelor didactice, cât și asupra întregii comunități. Oamenii au învățat că pot obține finanțări europene, naționale sau locale, scriind proiecte, participând la concursuri sau încheind parteneriate cu diverse instituții, fundații sau ONG-uri. Utilizarea calculatorului și a resurselor OER și TIC au facilitat drumul către atragerea acestor fonduri, implicarea mai serioasă a copiilor, dar și a părinților lor, în viața comunității. EBC-ul a reușit să aducă un suflu european într-o comunitate din inima Bărăganului, în care nivelul scăzut de trai, sărăcia și lipsa educației și-au pus amprenta asupra majorității populației”, a arătat Mihaela Spina, profesor de fizică la Școala cu clasele I-VIII Sărulești și îndrumătoare a mai multor proiecte educaționale derulate în această comunitate EBC.

”Copiii au înțeles că vor fi generația de mâine, respectiv acei adulți care vor reuși să aducă schimbări în comunitatea din care fac parte și acest lucru se întâmplă și datorită prezenței EBC-ului în școală și în comunitate. Cunoașterea și utilizarea noilor tehnologii nu ne-a ajutat doar pe noi, cadrele didactice, să accesăm noi proiecte și să dezvoltăm noi direcții educaționale, ci constituie pașaportul pentru viitor al acestor copii. Mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă implementarea și derularea acestui proiect!”, a adăugat Mihaela Spina.

Toate cunoștințele acumulate au fost implementate și în activitățile la clasă. „Abia după ce am intrat sub umbrela EBC, copiii și-au dezvoltat abilitatea de a utiliza calculatorul. În comunitatea noastră nu exista un spațiu amenajat unde copiii să poată să obțină astfel de competențe. Mulți dintre ei nu știau ce este un calculator, cum se folosește și la ce este bun. Prin proiectul EBC i-am învățat toate aceste lucruri, iar apoi am început să și utilizăm toate resursele”, a precizat profesoara de limba engleză a Școlii cu clasele I-VIII Sărulești și coordonatoarea proiectului EBC privind utilizarea resurselor TIC, Alina Cosei.


Școala din Sărulești

”La engleză, de exemplu, unde copiii lucrează cu mine, după ce i-am învățat să folosească emailul, să trimită scrisori, emailuri, să comunice pe mijloacele de comunicare, Yahoo, Skype, am trecut la lucruri mai complexe, la lecții interactive și am lucrat foarte multe exerciții online. Pot să spun mers mult mai bine decât cu pixul și caietul și le-am captat altfel atenția. Lecțiile și cursurile s-au ținut în centrul PAPI și la școală unde am avut laboratoare dotate cu calculatoare și videoproiector. Eu am fost foarte mulțumită de proiectul EBC și îmi dau seama că și ei, ținând cont că, deși acum am încheiat acest parteneriat cu MSI, toți copiii și tinerii din comunitate vin și solicită în continuare informații și activități. E clar că le-a fost deschis apetitul”, a mai spus Alina Cosei.

Proiecte și premii naționale și internaționale

Având aceste cunoștințe și experiența proiectului EBC, profesorii Școlii din Sărulești au câștigat și au implementat astfel mai multe proiecte educaționale, cum ar fi : „Hai la școală” derulat cu ajutorul UNICEF și Fundației Holt din Iași, „O altă zi din viața lor”, un proiect TIA, „M.A.I.” (Măiestrie. Aptitudini. Inițiativă.) prin Fundația pentru Învățământ, „Ateliere pentru copii” cu Fundația Soros, „U4energy”, „Centrul pentru prevenirea abandonului școlar” împreună cu Fundația „Copii în dificultate”, „A doua șansă” împreună cu MEN și ISJ Călărași și „Educație parentală” prin Fundația Holt.


Membrii Fundaíei Children in Distress, Marea Britanie,
in vizita la Centrul de Prevenire a Abandonului Școlar

Prin aceste proiecte s-a urmărit dezvoltarea educației copiilor, integrarea în societate a copiilor proveniți din medii sociale defavorizate și rromi, prevenirea și reducerea abandonului școlar, precum și formarea și consilierea părinților acestor copii. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Pe lângă faptul că elevii au devenit interesați de școală, de mediul online și și-au putut dezvolta aptitudinile, au câștigat și anumite concursuri, cum ar fi, „Tineri ambasadori împotriva schimbărilor climatice”, unde din 11 câștigători la nivel național, doi au fost din Sărulești.

De asemenea, în parteneriat cu Terra Mileniul III, RAC-RO, E-ON, Asociația „Prietenii Pământului” Galați și Asociația pentru Protecția Naturii din Norvegia, elevii au realizat o serie de proiecte de mediu, școala devenind astfel, Școala Pilot SPARE.

Tot la Sărulești, funcționează de doi ani, ansamblul de dansuri populare din care fac parte copii și tineri rromi și români. Ansamblul a participat atât la competiții naționale, cât și internaționale, câștigând câteva premii importante, atât pentru școală, cât și pentru comunitate.

S-au dezvoltat și relațiile interumane

În mod evident, deschiderea de care a beneficiat școala a avut ca efect o transformare a societății în asamblu. Copiii și-au influențat părinții și bunicii, iar aceștia, la rândul lor, au răspândit noile idei și au împărtășit succesele și reușitele copiilor lor, mai departe, cu rudele și vecinii.

„Relațiile dintre oamenii din comunitatea Sărulești sunt bazate acum pe colaborare, respect reciproc, toleranță, încredere și comunicare, aspecte care reies din rezultatele obținute de către acești copii sau tineri în cadrul proiectelor derulate de-a lungul timpului în școală și comunitate. Tinerii s-au implicat în mod activ în viața comunității, stimulând creativitatea și originalitatea, lăsând libertatea acestora de a lua decizii. Proiectele au încurajat munca în echipă, dezvoltând în interiorul grupului respectul și stima de sine, diversitatea culturală și valorile unei societăți incluzive. Am colaborat cu ONG-urile din comunitate, dar și cu alte organizații din țară și străinatate. S-a facilitat relaționarea dintre membrii grupului, ajutându-i să se cunoască, să se accepte și să formeze o echipă”, a explicat Mihaela Spina efectele pe care proiectul EBC le-a indus în această comunitate pe termen mediu și scurt.

Articole similare:

Școala și biblioteca – cele mai importante intervenții pentru EBC în 2012

EBC, șansa pentru reintegrare în societate și incluziune socială

 

Voturi: 0

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza