Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Sătenii din Bărbulețu știu că fondurile europene “se dau” şi prin PAPI

11.09.2010
Sătenii din comuna dâmboviţeană Bărbuleţu care vor să-și dezvolte fermele sau livezile se informează la centrul PAPI din comună și tot aici sunt ajutați și cu depunerea actelor. Acest lucru este posibil după ce administratorii Punctului de Acces Public la Internet din comună au încheiat un parteneriat cu primăria din localitate şi cu o firmă de consultanţă în domeniul fondurilor europene, pentru a-i ajuta pe săteni să facă rost de bani comunitari.

“Am făcut o înţelegere cu primăria şi cu Agrostar, care mai demult era un fel de sindicat al producătorilor şi acum se ocupă şi de consultanţă şi întocmirea de proiecte pentru fonduri europene. Ideea a fost să nu mai alerge oamenii după o simplă ştampilă, să le uşurăm munca şi să aibă un sprijin pentru accesarea de fonduri”, a explicat Gabi Iacobescu, managerul PAPI din Bărbuleţu. Acesta şi-a ajutat câţiva consăteni să se decidă să înfrunte birocraţia necesară accesării fondurilor europene, explicându-le că lucrurile nu sunt, totuşi, chiar atât de complicate.

“S-a deschis aici la noi un centru d`ăsta, la noi în sat. Şi eu îl cunosc pe băiatul care lucrează acolo şi el ne-a zis să luăm bani, că se dau fonduri d`afară. Noi nu ne pricepem, da` a zis el că ne scoate ghidu` de pe internet. Şi l-am citit şi pe urmă am fost la APIA… acolo a fost cel mai greu, că trebuia să apară aceleaşi suprafeţe de pământ ca în Registrul agricol. Ori, ba era mai mult, ba era mai puţin, ba într-o parte era fâneaţă şi în alta nu…”, a povestit Constantin Ilinca despre peripeţiile accesării primului proiect pentru bani europeni.

Acesta a mai spus că a făcut la un moment dat „şanţ” între APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură) şi primărie, dar până la urmă şi-a pus în regulă toate hârtiile. Apoi, fermierul a apelat la firma de consultanţă, care a întocmit proiectul şi dosarul, iar nu după multă vreme au venit şi banii - 25.000 de euro, pe Măsura 112 pentru tinerii fermieri. Cu aceşti bani bărbatul vrea să mai cumpere pământ, pentru ca, peste doi ani, când i se termină contractul în baza căruia a luat teren în arendă, să continue cu pământul lui.

Constantin Ilinca are în Bărbuleţu o livadă pe care vrea să o dezvolte, astfel că e pus pe investiţii. Şi cum prima sa experienţă cu fondurile europene a fost un succes şi, mai mult, bătăile de cap cu APIA şi Registrul agricol nu trebuie reluate, omul se gândeşte serios la un al doilea proiect.

“Am înţeles că se mai deschide acum o măsură nouă. O să trec pe la PAPI să mă interesez. N-am nimic de pierdut. Numai de câştigat. Pierzi numai nişte timp să umbli după acte, dar iei nişte bănişori. Şi noi eram speriaţi la început, dar băiatul acesta, Gabi, ne-a învăţat, că el ştia mai bine cum e cu internetul şi ne-a scos el ghidu` şi tot. Eu sfătuiesc pe oricine să încerce. Începutul e mai greu, dar merită. Problema cea mai mare de fapt este că omu` nu e informat. Noi vedem la televizor că se zice de fondurile astea că să se ia, că trebuie proiecte, dar nu ştie nimeni cum şi nici nu se zice ce să faci exact. Noi tot ce-am aflat, am aflat de la centrul PAPI”, a spus Ilinca.

Banii se folosesc și pentru utilaje

Dobre Onorel este şi el din Bărbuleţu şi este unul dintre cei trei localnici care au câştigat un proiect pe această linie de finanţare. Primele informaţii tot de la PAPI şi le-a luat şi el. A citit pe internet ghidul solicitantului, a mers la firma de consultanţă cu care au lucrat şi ceilalţi şi a depus proiectul. Bărbatul deţine şi el o livadă şi cu banii europeni vrea să-şi cumpere un tractor, chiar dacă mai trebuie să scoată şi din buzunarul lui ceva, pentru că 40 la sută din sumă trebuie să o depună el.

“Centru ăsta PAPI e chiar foarte bun. E aproape de noi, aici, e simplu de ajuns, îți rezolvă problemele, mai vorbim unu` cu altu`, chiar e de folos”, a spus Dobre Onorel.

Nici el nu a fost lipsit de încurcături în aventura cu fondurile europene pentru că funcţionarii au făcut diferite încurcături şi au greşit actele, care ulterior au trebuit refăcute, pe alergătura ţăranului. Dar până la urmă, puse în balanţă cele bune, cu cele rele, l-au făcut pe acesta să se decidă că merită să o ia de la capăt pentru alţi bani, mai ales că acum ştie cum stă treaba.

Pe aceeași temă:

Fermierii din Cristinești au prins curaj și au depus 85 de dosare spre finanțare

Managerul RECL din Balta Albă a deschis apetitul sătenilor pentru fonduri europene

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Bărbulețujudețul Dâmbovițafinanțare europeanăservicii PAPIconsultanță
Adaugă comentariul tău

e bine

Dată: 21.01.2011 Autor: dumitru.voinescu
E foarte bine ca oamenilor li se deschid ochii. Ce bine era daca se intampla mai demult!

Felicitari !

Dată: 05.12.2010 Autor: Constantin Ion Cosmin
Am o deosebita admiratie pentru aceasta comunitate, iar fata de colegii de la PAPI ma leaga o profunda prietenie.

Felicitari

Dată: 02.12.2010 Autor: george87
O zona frumoasa cu locuitori muncitori,ce merita sustinuti in realizarea proiectelor.

Barbuletu

Dată: 30.11.2010 Autor: mayer_ooo
E ok e dreptul lor de a fii informati iar PAPI isi face datoria de informare si ajutare la maxim! Succes in continuare.

succes

Dată: 25.11.2010 Autor: brandusa
Va felicit pentru efortul vostru, aceasta e datoria noastra sa ne punem la dispozitia oamenilor, mult succes in continuarie

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza