Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

“Şcoala-punte între suflete” a readus zâmbetul pe chipurile copiilor din Iaslovăţ

30.03.2012
Proiectul finanţat de Centrul Educaţia 2000+ şi derulat la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 Iaslovăţ (jud. Suceava) în anul şcolar 2011-2012 s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor din grupul ţintă. Prin intermediul activităţilor desfăşurate, legăturile dintre ei s-au aprofundat, iar lumea lor a căpătat un alt sens.

Proiectul ,,Şcoala - punte între suflete” conceput de Viorica Prisacariu, coordonatorul EBC din cadrul Şcolii clasele I-VIII Nr.1 Iaslovăţ, s-a adresat unui număr de 40 de elevi ai căror parinti sunt plecaţi la muncă în străinătate. În acest sens, activităţile au urmărit sprijinirea elevilor prin activităţi permanente de consiliere şi îndrumare, pentru a face faţă situaţiilor dificile cu care se confruntă în urma plecării celor dragi dincolo de hotarele ţării. Deschiderea proiectului nu a fost una obişnuită, ci le-a prilejuit copiilor punerea în scenă a unei piese de teatru.

“Alături de prezentări Power Point, prin care s-au definit scopul şi obiectivele, programul artistic al primei etape, “Copilul meu între alţi copii!”, a destins frunţile apăsate de nostalgie ale copiilor. Astfel, în cadrul susţinerii reprezentării dramatice, trăirile elevilor s-au identificat cu acelea ale personajului interpretat, Marco, din cartea lui Edmondo de Amicis, Cuore. Un program de dansuri a întărit mesajul către cei dragi”, ne-a povestit Viorica Prisacariu, coordonatoarea proiectului.

Calculatoarele EBC, puntea de legătură cu părinţii aflaţi departe

Cea de-a doua activitate din cadrul proiectului, intitulată sugestiv “Departe de mine şi totuşi aproape!”, le-a prilejuit celor 40 de copii comunicarea cu părinţii lor prin intermediul internetului şi camerelor web. Cuprinşi de nostalgie, micuţii au elaborat mai apoi o broşură intitulată “Şi eu sunt singur acasă!”, în care şi-au exprimat gândurile şi trăirile.

“Orientaţi către acea minunată lume a copilăriei, cu nostalgie, elevii au comprimat mesajul lor în câteva poezii proprii, epistole şi desene, în speranţa că depărtarea se va scurta, măcar pentru câteva clipe. Tristeţea şi bucuria aducerilor-aminte, melancolia, nevoia îndrumării şi a căldurii părinteşti, nenumărate îngândurări sunt doar câteva dintre simţămintele îndreptate, în bătaia gândului, către părinţi”, ne-a mărturisit Viorica Prisacariu.

Foştii elevi ai şcolii, exemple de urmat

Una dintre activităţile incluse în proiect a constat într-o întâlnire a copiilor din grupul ţintă cu foşti elevi ai şcolii, care se pot constitui în exemple de reuşită în viaţă. “Activitatea intitulată “Urmează-mi exemplul!” s-a vrut a fi o încercare de consiliere indirectă - prin puterea exemplului - a copiilor, prin îndrumarea acestora de a-şi continua studiile. Desfăşurarea propriu-zisă a constat într-o întâlnire dintre foştii elevi ai şcolii şi cei actuali. De-asemenea, au fost întocmite pliante şi oferite exemple de oameni care au reuşit în viaţă, persoane care pot întruni calitatea de model pentru ceilalţi”, a spus coordonatoarea Viorica Prisacariu.

Preocupare continuă din partea şcolii

Proiectul s-a finalizat de curând printr-o activitate intitulată “Sunt mai vesel, mai fericit, mai responsabil şi nu mai sunt singur!”, iar iniţiatorii acestuia promit că elevii lipsiţi de afecţiunea părintească vor fi permanent în atenţia lor.

“Ultima activitate însumează finalul miniproiectelor desfăşurate. Acesta nu va însemna însă sfârşitul preocupărilor pentru copiii aflaţi în situaţii dificile. Grija pentru ei va continua şi după încheierea proiectului, prin activităţi sistematizate, care să asigure comunicarea continuă dintre părinţii plecaţi şi copii, dintre şcoală şi părinţi”, a concluzionat coordonatoarea proiectului.

Articole similare:

Educaţia 2000+ la Chiojdeni mizeză pe apropierea elevilor de şcoală

Sportul minţii, câştigător al programului Educaţia 2000+ la Dobrun

15 şcoli EBC au câştigat finanţări în cadrul proiectului Educaţia 2000 +

Voturi: 4

Cuvinte cheie: Iaslovăţjud. Suceavaprogramul Educaţia 2000+proiectul Şcoala - punte între sufletecopiipărinţi muncă străinătate

Adaugă comentariul tău

Felicitari!

Dată: 21.05.2012 Autor: Repezis.Elena
Colectivul cadrelor didactice condus de inimosii profesori Prisacariu (sot si sotie), impreuna cu elevii scolii sunt intr-adevar un model,un exemplu pozitiv de daruire,pasiune si implicare care merita toata admiratia si respectul celor din jur.Sincere felicitari!

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza