Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Staţiunea Geoagiu Băi, apreciată la nivel european

29.09.2010
Staţiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, județul Hunedoara, a fost inclusă în topul celor 25 de destinaţii turistice din întreaga Europă care au primit titlul "Destinaţii europene de excelenţă” (EDEN) în turismul acvatic și balneo în 2010. Acest lucru s-a întâmplat prin implicarea echipei de la centrul RECL din localitate.

Geoagiu Băi se află, începând din acest an, pe lista celor mai selecte destinaţii din Europa, alături de Lacurile "Eau d'heure" din Belgia, parcul natural de pe cursul superior al râului Sure din Luxemburg, lacul vulcanic Bitlis-Nemrut din Turcia sau Districtul riveran al Pomeraniei de vest din Germania, care au fost nominalizate, la rândul lor, pe lista celor 25 de destinaţii turistice.

Proiectul care a dus la includerea stațiunii românești pe această listă, a fost realizat de o echipă condusă de Adriana Marcu, consilier RECL Geoagiu şi managerul proiectului. Ea a beneficiat în ultimii ani, prin proiectul ”Economia bazată pe Cunoaștere”, de mai multe cursuri pentru a învăţa cum se scriu proiectele, lucru care a ajutat-o în realizarea acestui proiect de succes pentru promovarea turistică a stațiunii balneo climaterice.

„Pe durata unui an de zile vom participa gratuit la trei expoziții, vom primi materiale publicitare in limba engleza, pana la sfârșitul anului vom primi două panouri ce vor cuprinde sigla proiectului și denumirea destinației câștigătoare, precum și o promovare intensă pe site-ul proiectului la nivel european”, explică Adriana Marcu.

De asemenea, la nivel local, autoritățile trebuie să lucreze împreună, pentru a se asigura de faptul că stațiunea baleno-climaterică își merită din plin titulatura și că turiștii, români și străini, care vor veni aici nu vor fi decepționați.

„În ceea ce ne privește pe noi și împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Stațiunea Geoagiu Bai va trebui sa facem tot posibilul pentru ca Stațiunea Geoagiu Băi să își merite din plin titulatura. La Bruxelles nu se știa de Stațiunea Geoagiu Băi, dar acesta a și fost scopul proiectului,"descoperirea comorilor ascunse" adică a altor destinații turistice impresionante, mai puțin cunoscute,” a mai spus Adriana Marcu.

Respectul pentru mediul înconjurător, un mare plus pentru Geoagiu Băi

La Bruxelles,în cadrul galei de premiere, Antonio Tajani, vice-președintele Comisiei Europene însărcinat cu industria și dezvoltarea antreprenoriatului a afirmat că anul acesta, la selecția finală, s-a luat în considerare și factorul ecologic. Mai precis s-a ținut cont de faptul că autoritățile locale respectă mediul înconjurător și dezvoltă stațiunile fără a-l pune în pericol.

„Aceste douăzeci și cinci de locuri splendide aplică măsuri ecologice care respectă cu consecvență natura, vizând conservarea ecosistemelor pentru generațiile care urmează. În aceste destinații turistice, care în cele mai multe cazuri se află pe malul unor mări, lacuri sau râuri, se promovează abordări inovatoare pentru oferta lor de turism acvatic astfel încât nu doar să se promoveze un mediu de calitate mai bună, ci și să se rezolve problema sezonalității și să se redirijeze fluxurile de turiști către destinații netradiționale,” a declarat Antonio Tajani.

”În zona staţiunii Geoagiu Băi au fost identificate două zăcăminte de apă termominerală, etajate pe verticală, respectiv zăcământul principal localizat în calcarele cristaline şi zăcământul secundar localizat în depunerile de travertin. Concluzia studiului realizat de I.M.F.B.R.M. – Ministerul Sănătăţii arată faptul că, apele de la Geoagiu Băi din zăcământul principal se bucură de o puritate deosebită, apele meteorice parcurgând un traseu subteran de cca. 10-15 km în spaţiu şi circa 15.000 de ani în timp, infiltrându-se de la început în locuri nepoluate”, a mai spus Adriana Marcu.

Ce reprezintă EDEN-ul

EDEN - The European Destinations of Excellence Project are rolul de a creşte vizibilitatea destinaţiilor nou apărute şi a celor mai puţin cunoscute din UE. În plus, iniţiativa răspândeşte mesajul susţinerii practicilor sustenabile în turism, promovează locurile mai puţin vizitate şi, prin urmare, ajută la decongestionarea destinaţiilor excesiv de vizitate. Proiectul EDEN a fost lansat în 2006 de Unitatea de Turism a Comisiei Europene.

Alte premii pentru comunităţile EBC

Anul trecut, într-o altă comunitate EBC – Sălişte, judeţul Sibiu, a fost atribuit trofeul internaţional "Pomme d'Or" sau "Golden Apple" ("Marul de Aur"), de către Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), pentru trei destinaţii sau personalităţi turistice din România. Este vorba despre cele două zone turistice - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii şi Zona Ecoturistica Marginimea Sibiului, "Cea mai romantică regiune ecoturistică din lume", după Forbes Magazine. Cel de-al treilea "Măr de Aur" a fost acordat unei companii aeriene româneşti low-cost.

Trebuie spus că Premiul FIJET Golden Apple este, pentru industria turismului, echivalentul Oscarului pentru cinematografie şi, mai mult, a fost pentru prima dată în toata istoria sa de aproape 40 de ani, de când a fost înfiinţat, când acesta este atribuit, în acelaşi an, pentru trei destinaţii/ personalităţi turistice ale unei ţări. Unicul "Golden Apple" deţinut pâna atunci de România a fost decernat, în 1975, Manastirii Moldovita.

Articole similare:

Parcul Natural Apuseni – destinaţie turistică europeană de excelenţă

Comunităţile din Mărginimea Sibiului şi Delta Dunării se mobilizează pentru a-i oferi României "un viitor turistic enorm, care poate fi strălucitor"

O nouă staţiune în inima Transilvaniei: Beclean

Voturi: 1
Adaugă comentariul tău

chiar asa?

Dată: 22.01.2011 Autor: marin.ion
O fi chiar atat de bine pe aici? Mai ca-mi vine sa fac si eu o vizita sa vad ce au vazut europenii astia aici.

Geoagiu

Dată: 05.12.2010 Autor: mondi
Trebuie sporita munca factorilor locali pentru ca localitatea sa fie cel putin la acelasi nivel cu cel al celorlalte destinatii europene selectate: sa fie pusa in valoare istoria, bogatia naturala si frumusetea zonei

recunoastere

Dată: 01.12.2010 Autor: monicom
in sfarsit avem si recunoastere europeana

Statiunea Geoagiu Bai

Dată: 30.11.2010 Autor: cristinelM
Este o statiune foarte frumoasa,ar trebui sa fie una dintre cele mai mediatizate statiuni turistice a Romaniei pentru zonele frumoase dar si pentru sanatatea turistilor din Romania si din pretutindeni.

Statiune

Dată: 30.11.2010 Autor: mayer_ooo
E un fapt de invidiat ..oricum este o zona foarte frumoasa ,plina de verdeata din plin si niste ape de o puritate rar intalnita.

Merita vizitata

Dată: 29.11.2010 Autor: george87
Bravo celor care au facut posibila includerea in topul celor 25 de destinaţii turistice din întreaga Europă.

Geoagiu era apreciata de multa vreme...

Dată: 05.11.2010 Autor: ion.nastase
... inca de pe vremea romanilor!

turism

Dată: 02.11.2010 Autor: ionel.lita
O comunitate mică, dar cu o importanţă turistică foarte mare.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza