Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tradiţii: Frata

Datinile și obiceiurile sunt principalele modalități de materializare în cântec și poezie a bucuriilor și durerilor omului de la sat. Leagănul creației populare l-a constituit în primul rând satul românesc, țărănimea având rolul creator esențial în păstrarea limbii strămoșești, a credinței, obiceiurilor, portului popular, cultivând marile virtuți ale neamului: demnitatea, omenia, cumpătul, eroismul, hărnicia și iubirea sfântă a vetrei străbune, ospitalitatea și respectul față de alte neamuri.

Listă tradiţii:

Hora satului

Are ca rol dezvoltarea cooperării și schimburilor culturale pe plan zonal; se desfășoară în ultima duminica a lunii iulie și se afla la a IV-a ediție.

Sculptura în lemn și pictura pe sticlă

Dintre sculptorii satului Frata amintim pe: Hapa Emilian, care a sculptat suporturi pentru icoane în Biserica Ortodoxă Frata, pe Pasca Traian și Pasca Pompei, care au confecționat mașini de tors. în prezent sculptorul comunei Frata este Naciu Sebastian, care si-a descoperit valențele artistice încă din copilărie, debutând în anul 1977 ca autodidact, atras fiind de mirajul artei sculptate.

Confecționarea costumelor naționale

Costumul frătean este una dintre cele mai prețioase realizări artistice ale artei populare românești.

Cea mai renumita creatoare de costume populare din Frata este Raveca Soporan. Costumele nationale care au iesit din mâinile ei iscusite fac fala celor care au devenit vedete ale muzicii ori dansului popular. Camasile cusute de ea în cel mai pur stil traditional românesc au ajuns sa fie comandate de persoane din Germania ori din Italia, dar si din alte tari, uimite de maiestria cu care femeia împodobeste vesmintele traditionale.

Grădiştea19

Comuna Grădiştea este compusă din 9 sate şi anume: Grădiştea, Valea-Grădiştei, Dobricea, Turburea, Străchineşti, Linia, Obislavu, Diaconeşti şi Ţuţuru. Comuna este străbătută de la nord la sud de râul Olteţ, afluent de dreapta al râului Olt, pe o distanţă de 4 km, împărţind comuna în două.citeşte tot textul

poza