Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Tradiţii: Rupea

Festivalul Cetăţilor, Balul portului popular, Lada de zestre, Balul de Crăciun al feciorilor sunt doar câteva din tradiţiile şi sărbătorile care au loc an de an în localitatea Rupea.

Listă tradiţii:

Patru târguri de animale

În fiecare, în Rupea an au loc târguri de animale în datele de 7 ianuarie, 7 martie, 22 iulie şi 7 noiembrie.

La Rond”

În pădurea lui Grigore (Gigoriwald), pădure de foioase, de Rusalii se organizează o manifestare tradiţională câmpenească în locul numit “La Rond”

Portul autentic

Primarul oraşului Rupea, Flavius Dumitrescu, a declarat: „Nu avem cum să stăm deoparte atunci când avem un patrimoniu cultural atât de bogat. Aici se mai păstrează încă portul autentic, diferit în rândul femeilor şi anume: de fată, de tânără căsătorită, de femeie măritată matură, de bătrână şi de bătrână-bătrână. La bărbaţi este la fel. Până şi împodobirea capului diferă. Avem o bătrânică în localitate, d-na Suma, căreia toată lumea îi spun mama-tatii. Ea este cea care se ocupă de împodobirea tuturor femeilor la cap. Nu ştim ce ne vom face atunci când ea nu va mai fi. Cu atât mai mult, aceste tradiţii trebuie transmise din tată-n fiu şi valorificate. În acest an, pe scena Casei de Cultură din Rupea vor urca peste 100 de artişti, toţi din Rupea. Participă toată suflarea oraşlui, indiferent de naţionalitate. Cei care doresc să participe la un eveniment cultural tradiţional din Rupea, îi aşteptăm cu drag şi sigur nu vor regreta”.

Lada de zestre

Manifestarea prilejuieşte retrăirea unor creaţii artistice-folclorice care se concretizează într-un spectacol în care rasună cântece tradiţionale şi patriotice interpretate de fanfara ţărănească, corul mixt-ţărănesc al casei de cultură (emblema Balului Portului Popular de la Rupea), solistul instrumentist Gheorghe Radu, precum şi prestigiosul Dumitru Fărcaş.

„Este o datorie şi o obligaţie morală de a umbla la lada de zestre şi de a purta cu cinste şi mândrie hainele sşi podoabele portului rupean. Manifestarea se încheie în zorii zilei, după ce condurii se vor fi tocit de atâta dans şi joc, cu o impresionantă «Horă a Unirii» însoţită de cântecul «Hai să-ntindem hora mare!» de la Alba-Iulia”, a declarat Constantin Gheorghe.

Balul portului popular

Organizat în luna februarie, Balul Portului Popular” este un eveniment care oferă posibilitatea retrăirii, pentru o seară, a atmosferei din trecut, la care omanenii din sat îmbrăcau şi purtau cu mare cinste costumul popular, cântau cântece învăţate de la părinţi şi bunici şi jucau jocurile populare învăţate la hora satului.

Participanţii la acest bal sunt locuitorii din Rupea, care poartă costume populare specifice zonei, pe vârste şi statut social, în cadrul comunităţii tradiţionale. Sentimentele naţionale curate însufleţesc această manifestare. Participanţii mărturisesc că atunci când îmbracă costumul tradiţional devin puternici şi demni.

Festivalul Cetăţilor

În fiecare an, la începutul toamnei în luna septembrie, are loc Festivalul Cetăţilor Rupea.

La Festivalul Cetăţilor participă localităţile care au avut statut de cetate sau care au pe teritoriul lor cetăţi vechi ce au jucat un rol important în viaţa economică , socială şi culturală. Prin organizarea acestei acţiuni culturale se urmăreşte, readucerea în viaţa contemporană, a tradiţiei şi obiceiurilor populare, care au avut o contribuţie majoră în viaţa socială influenţând progresul localităţilor respective.

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza