Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Turism: Rupea

Obiective turistice: Cetatea Rupea, Muzeul etnografic, Biserica Evanghelică, Muzeul ţărănesc al învăţătorului Borcoman

Obiective turistice:

Stânca bazaltică de la Rupea

Zonă naturală protejată de interes naţional, pe care se află amplasată Cetatea Rupea, care este una din cele mai vechi şi mai puternice cetăţi din Transilvania. Cuvântul latinesc Rupes din care derivă denumirea localităţii înseamnă “Con de stâncă” şi se atribuie stâncii cuaternare pe care se înalţă cetatea.

Biserica evanghelică şi incinta fortificată Rupea (monument istoric)

Biserica a fost construită în sec. XV în stil gotic. Biserica mai găzduieşte de asemenea şi o impresionantă colecţie de covoare. Cele 17 covoare orientale din Asia Mică (anatoliene) sunt lucrate exclusiv manual.

Muzeul Etnografic “Gheorghe Cernea” din Rupea

Muzeul de Etnografie din Braşov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, civilizaţia comunităţilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Ţara Oltului şi Ţara Bârsei.

Ca structură administrativă, Muzeul de Etnografie funcţionează în trei locaţii: Braşov, Săcele şi Rupea. În pavilionul central Braşov este organizat o amplă expoziţie permanentă care cuprinde, într-o tratare succintă, o îndeletnicire comună tuturor zonelor etnografice: meşteşugul ţesutului şi aplicarea lui funcţională în organizarea interiorului şi în costumul popular. Prezentarea are un pronunţat caracter pedagogic, cu accent pe reconstituirea autenticităţii contextului rural prin unelte, tehnologii şi produse specifice.

Muzeul Etnografic "Gheorghe Cernea" din Rupea, filială a Muzeului de Etnografie din Braşov şi-a redeschis porţile în noiembrie 2008. Muzeul a fost închis câţiva ani pentru reparaţii capitale şi reamenajări.

Expoziţia este o sinteză a specificului etnografic al zonei, ilustrând în special viaţa de altădată a românilor, saşilor şi maghiarilor care au convieţuit aici vreme de câteva secole. Sunt expuse costume, ţesături de interior, mobilier, unelte, icoane, ceramică, toate ilustrând ocupaţiile tradiţionale ale locuitorilor din zona Rupea.

Cetatea Rupea

În partea de nord-vest a micii localităţi braşovene Rupea, la jumătatea distanţei dintre Sighişoara şi Braşov, din vârful unei masive stânci de bazalt ni se dezvăluie o părticică de istorie - ruinele unei cetăţi medievale ce străjuie încă tăcute depărtările, continuând să depene firul istoriei.

Trecută şi de acest hop, cetăţii nu îi mai rămâne decât să spere că cineva îşi va aduce aminte şi de ea, o va renova şi o va include într-un circuit amplu de vizitare, astfel ca pragul sau va putea fi trecut şi de alti , nu doar de cei aflaţi întâmplător în acele locuri.

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza