Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Un calculator în fiecare clasă de curs, la Școala din Costești

05.12.2013
În cei cinci ani de când comuna Costeşti (jud. Iași) a intrat sub umbrela programului Economia Bazată pe Cunoaştere, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională, dascălii de aici au învățat cum să profite la maximum de beneficiile pe care le aduce comunității accesarea unor proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Deşi la început au fost sceptici şi scriau proiecte fără să câştige finanţare pentru vreunul, nu şi-au pierdut speranţa, ci dimpotrivă, s-au implicat şi mai mult în acest demers. Acum, pentru fiecare proiect depus, colectivul școlii de aici bifează câte o luptă câştigată.

Elena Malanca, directorul Școlii Generale Costești spune că șansa sa și a cadrelor didactice din școală a reprezentat-o, în fapt, cursul de formare profesională organizat de EBC în anul 2011, la Brașov, unde un număr de 229 de cadre didactice din școlile comunităților EBC au fost instruite în scrierea de proiecte pentru atragerea fondurilor nerambursabile europene.

Printre acești cursanți s-a aflat și o profesoară din Costești, Alina Cucinschi, care imediat ce s-a întors în comunitatea sa a reușit să scrie, să depună și să implice elevii Școlii din Costești într-un proiect Comenius în care au mai fost implicate unități de învățământ asociate din Marea Britanie, Polonia, Turcia și Italia - CMP "Social MIndedness in a LEarning communitY" (SMILEY).

Proiectul a urmărit dezvoltarea competenţelor sociale, de comunicare în limba engleză atât ale elevilor, cât şi ale profesorilor, care au învăţat de asemenea să utilizeze instrumente de tip web.2 prin accesarea pachetului educaţional creat în cadrul proiectului. Datorită mijloacelor moderne IT&C primite prin intermediul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, centrul PAPI Costeşti a pus la dispoziţia proiectului şase computere, toate conectate la internet.

Aceasta primă victorie a însemnat și primul pas pe acest drum interesant deschis școlilor din România de către EBC, întrucât și ceilalți profesori din comunitatea ieșeană au dorit să pășească pe această cale.

Numărul de calculatoare, în creștere

În calitatea sa de director al școlii din comună Elena Malanca s-a straduit să acumuleze tot bagajul de cunoștințe pe care i l-a pus la dispoziție colega sa, devenind astfel în prezent ceea ce EBC numește ”un om-resursă” al comunităţii Costeşti.

De aceea dascălii şcolii din localitate au doar cuvinte de mulţumire pentru EBC şi acum, la început de nou an școlar, au și avut primele discuţii şi întâlniri cu privire la conceperea și accesarea unor noi proiecte educaționale.

„EBC reprezintă, practic, rampa de lansare şi de afirmare a comunităţii Costeşti. S-a schimbat mentalitatea comunităţii, care a devenit receptivă la tehnologia modernă bazată pe resursele TIC. Am urmat și celelalte cursuri de dezvoltare profesională organizate de EBC alături de numeroşi alți colegi şi membrii ai comunităţilor EBC, am accesat numeroase alte proiecte şi am încheiat parteneriate cu alte comunităţi din ţară, dar şi din străinătate. Ne-am bucurat să participăm la alte competiții și concursuri marca EBC, precum eVacanţa sau eCultura”, a declarat Elena Malanca.

Printre cele mai recente proiecte desfășurate de Școala Gimnazială Costești se numără un parteneriat încheiat cu Facultatea de Istorie din Iași și Assoclic, proiect derulat de Ateliere Fără Frontiere și care prevede echiparea cu calculatoare recondiționate a structurilor din România care dezvoltă programe de acces la educație, formare și integrare a persoanelor defavorizate, prin acces la IT&C și cel realizat împreună cu.

„Prin intermediul ASSOCLIC am mai câștigat pentru școala noastră încă 6 calculatoare, astfel încât acum avem nu numai o sală de informatică ci și câte un calculator în fiecare sală de clasă.Toate acestea au acces la internet broadband, prin rețeaua construită de EBC. Un alt proiect interesant a fost realizat împreună cu Facultatea de Istorie din Iași în cadrul căruia elevii au devenit arheologi pentru o zi. Iar pe timpul vacanței de vară, am deschis și un sit arheologic în curtea școlii pentru că suntem norocoși și, chiar la noi, s-au găsit resturi de ceramică”, a adăugat directoarea școlii.

Planuri de viitor

Având în vedere toate acestea, în mod evident, și în viitor școala are ca obiectiv accesarea de proiecte europene tip Comenius şi obţinerea de fonduri nerambursabile.

„Urmează să avem o întâlnire cu cei de la Inspectoratul Școlar Iași cu privire la accesarea fondurilor europene. Eu am mai participat în această vară la o acțiune în Turcia bazată pe cunoașterea tehnicilor moderne de predare. Am fost impresionată de ceea ce am învățat acolo, iar la întoarcere am făcut diseminarea informațiilor și colegii s-au arătat foarte interesați să transpună și în activitatea lor ceea ce au vazut că fac omologii lor din alte țări. Pentru aceasta, vom încerca în acest an școlar să obținem un nou proiect Comenius, cu atât mai mult cu cât acum avem în organigrama personalului și profesor de limba română, dar și de limba engleză, ceea ce ne asigură toate șansele de reușită într-un astfel de proiect internațional”, a completat Elena Malanca.

Articole similare:

15 şcoli EBC au câştigat finanţări în cadrul proiectului Educaţia 2000 +

Economia Bazată pe Cunoaştere deschide calea proiectelor europene Comenius

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Costeștijudețul Iașișcoalăproiecte Comeniuscurs instruire scriere proiecte

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza