Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Viitorii antreprenori se formează la Homocea la iniţiativa mangerului RECL

15.06.2012
Nu mai puţin de 80 de localnici din Homocea (jud. Vrancea) vor urma în aceasta vară cursuri de antreprenoriat şi TIC în cadrul programului “Antreprenor Rural European – Dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale prin formarea competenţelor cheie de antreprenoriat, utilizare TIC şi comunicare în limba engleză”. Acest lucru este posibil datorită managerului RECL, Adina Grama, care a contactat fundaţia organizatoare, urmând să se ocupe şi de buna desfăşurare a proiectului.

Despre programul “Antreprenor Rural European”, Adina Grama a aflat informaţii navigând pe internet. I s-a părut interesant să le ofere şi oamenilor din Homocea posibilitatea de a urma astfel de cursuri, care au drept obiectiv final sprijinirea persoanelor din mediul rural în iniţierea de noi afaceri. Aşa că nu a ezitat să ia legatura cu reprezentanţii Fundaţiei CODECS pentru Leadership şi ai SC Euro Training and Education Center SRL, cei care se ocupă de derularea acestui program la nivel naţional. Aceştia au acceptat să organizeze cursuri de antreprenoriat şi TIC şi în localitatea vrânceană spre bucuria localnicilor.

“Proiectul acesta este foarte interesant pentru că, pe lângă faptul că îi cursează în domeniul antreprenoriatului, cei de la fundaţia CODECS îi vor ajuta ulterior să-şi facă un plan de afaceri. Efectiv vor lucra împreună pe proiectul pe care vor să îl depună, arătându-le calea de finanţare pentru reuşita acestuia. Deja ne-am întâlnit o dată cu reprezentanţii CODECS, iar oamenii au fost foarte încântaţi. Unii vor să îşi deschidă abatoare, alţii ateliere de mecanică sau centre de înfrumuseţare”, ne-a povestit managerul RECL Adina Grama.

30 de cursanţi în antreprenoriat

În momentul în care au aflat despre programul ce urmează să se deruleze la ei în localitate, oamenii au sosit în număr mare la PAPI pentru a se înscrie la cursuri. O primă grupă de 15 persoane se va instrui în domeniul antreprenoriatului începând cu luna august. Managerul RECL a făcut însă tot posibilul să le fie de ajutor şi celorlalţi doritori.

“La noi, cererile pentru genul aceste de cursuri sunt foarte mari. Oamenii îşi doresc să lucreze şi vin mereu să ne întrebe ce oportunităţi le mai oferim. Din păcate, numărul maxim de persoane care pot urma cursul de antreprenoriat începând cu luna august este de 15, însă am discutat cu organizatorii şi mi-au promis că, din toamnă, vor mai organiza cursul şi pentru o a doua grupă de 15 persoane”, a arătat managerul.

Printre localnicii din Homocea care visează la propria afacere se numără şi Marian Petrea (38 de ani), proaspăt întors din Italia.

“Îmi doresc să deschid un service pentru maşini agricole. Homocea este departe şi de Bacău, şi de Focşani, iar în zonă nu există un service care repară utilaje agricole. Şi eu am astfel de utilaje şi nu îmi convine să ajung tocmai la Focşani sau să aduc un meseriaş de acolo să mi le repare. M-am înscris la curs pentru că vreau nişte idei de la persoane autorizate, care să îmi arate care ar fi calea pentru reuşita acestei afaceri”, a spus Marian Petrea.

Competenţele TIC necesare la orice pas

În cadrul proiectului “Antreprenor Rural European”, localnicii au putut opta şi pentru cursuri de TIC ori de limbă engleză. Conştiente de importanţa calculatorului, 50 de persoane şi-au exprimat dorinţa de a urma cursuri de TIC. Printre ele se află şi Marius Petrea, un tânăr de 23 de ani din Homocea, care lucrează în prezent ca agent de pază la o firmă din Adjud.

“Am fost plăcut suprins când am aflat că pot urma astfel de cursuri gratuit. La orice interviu, pentru orice job, este bine dacă ai competenţe şi în IT, iar angajatorul vede că ai făcut şi altceva în afară de şcoală. Apreciez în mod deosebit iniţiativa doamnei Adina Grama şi oportunităţile pe care ni le oferă”, a spus Marius Petrea.

Pentru derularea cursului de TIC, organizatorii programului vor aduce în Homocea 25 de laptopuri pe care le vor monta în PAPI. Cursurile din cadrul programului “Antreprenor Rural European” vor dura aproximativ două luni şi jumătate.

Articole similare:

Centrul PAPI din Cacica – gazda unui curs de antreprenoriat pentru femei

La Sângeorgiu de Pădure, antreprenoriatul se formează de pe băncile şcolii

PAPI Ştefan cel Mare, locul unde se formează viitori antreprenori

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Homoceajud. Vranceacursuri antreprenoriatprogramul Antreprenor Rural Europeanservicii PAPIcompetenţecursuri TICcursul rimba engleză

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza