Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Voluntari PAPI în Saschiz, Rupea şi Valea Viilor – un proiect CONECT derulat în cele trei comunităţi

05.08.2010
Centrele PAPI din Saschiz, Rupea şi Valea Viilor vor derula în următoarele patru luni un proiect care are ca şi finalitate crearea unui corp de voluntari. Proiectul regional “Voluntari Papi” este finanţat cu 25.570 de lei în cadrul Programului CONECT.

Scopul proiectului este unul de interes comun pentru toate cele trei comunităţi partenere: „voluntariatul”, pe care beneficiarii direcţi şi membrii grupului ţintă îl vor explora împreună. Tema aleasă a fost convenită de toate cele trei comunităţi partenere şi reflectă nevoile şi interesele beneficiarilor de a deveni mai vizibili în comunitate prin acţiuni concrete.

Totodată, proiectul se fundamentează pe nevoia de a creşte accesul şi implicarea tinerilor în PAPI prin crearea unui corp de voluntari care să promoveze serviciile şi proiectele RECL şi să susţină punerea lor în practică. Principalele activităţi incluse în calendarul proiectului constau în selectarea unui grup de voluntari în fiecare comunitate parteneră, instruirea lor pentru a putea sprijini activităţile următoare (inclusiv module de IT), implicarea voluntarilor în concursul de realizare a paginii comunităţii, tabăra comună – cu scop de instruire, consolidarea spiritului de muncă în echipă, iniţierea de colaborări şi schimburi de bune practici, precum şi activităţi concrete cu voluntarii tineri, pentru diferite grupuri-ţintă din comunitate.

“Proiectul propus răspunde necesităţii de a deschide căi de dialog şi colaborare între tineri şi administraţia locală din fiecare comunitate parteneră, în scopul identificării corecte a problemelor cu care se confruntă tinerii în comunitate şi care necesită atenţia publică. Tinerii vor fi implicaţi în activităţi de voluntariat care contribuie la dezvoltarea comunitară, în general, şi la promovarea activităţilor şi serviciilor RECL în comunitate, în special. Aceasta în condiţiile în care RECL integrează patru instituţii importante pentru viaţa comunităţii: Primărie, PAPI, Şcoală şi Biblioteca comunală”, a spus Florentina Călugăr, manager RECL Saschiz.

Serviciile PAPI, promovate în comunităţi

Proiectul vine şi în sprijinul promovării serviciilor PAPI în fiecare comunitate parteneră pe categorii de vârstă, profesie, tipuri de servicii, avînd în vedere că, la ora actuală, majoritatea beneficiarilor serviciilor PAPI sunt copiii.

“Experienţa ne-a dovedit că atunci când a existat o iniţativă coordonată s-a reuşit punerea ei în practică. Spre exemplu, constituirea ansamblului folcloric din Saschiz în anul 2009 sau constituirea unui grup de patru voluntari tineri care, timp de o zi, au ajutat la igienizarea locului de desfăşurare a sărbătorii Fiii Satului în Saschiz. Toate acestea au fost acţiuni izolate dar care pot constitui un punct de plecare şi o premisă optimistă în demersul nostru de constituire a unui grup de voluntari PAPI, bine organizat, cu un plan de acţiune structurat, pe termen scurt şi mediu, cu întruniri şi acţiuni periodice, regulate, în comunitate”, a completat Florentina Călugăr.

Grupă de volunari PAPI

În urma implementării activităţilor proiectului, membrii grupului ţintă se vor familiariza cu activitatea de voluntariat; vor fi identificate corect problemele cu care se confrunta comunitatea şi care necesită atenţia publică (propunerile concrete pentru rezolvarea acestora urmând a fi incluse în planul de acţiune pe termen scurt şi mediu al Voluntarilor PAPI); se va realiza transferul de bune practici între comunităţile partenere; se vor dezvolta deprinderile de a lucra cu calculatorul prin contribuţia la realizarea paginii web a fiecărei comunităţi în cadrul portalulului dedicat proiectului. În fiecare din cele trei comunităţi se va constitui grupa de voluntari PAPI care va sprijini administraţia locală în derularea de acţiuni de promovare şi conştientizare a locuitorilor privind iniţativele şi proiectele derulate în comunitate, în general, şi a serviciilor şi proiectelor RECL.

Beneficiari direcţi ai acestui proiect sunt 30 de tineri (10 din Saschiz, 10 din Rupea şi 10 din Valea Viilor) din anii terminali ai gimnaziului şi din liceu care vor participa direct la activităţile proiectului, cu vârste cuprinse între 12-18 ani. Aceştia vor petrece şi cinci zile într-o tabără tematică în cadrul căreia se vor perfecţiona în legătură cu deprinderile de voluntariat. Ceilalţi beneficiari direcţi sunt trei manageri RECL, doi administratori IT şi patru cadre didactice implicate activ în implementarea activităţilor. Nu în ultimul rând, beneficiari sunt centrele PAPI şi primăriile din fiecare comunitate.

“Este un proiect deosebit de interesant care susţine direct implicarea tinerilor în comunitate. Aşteptăm să îi cunoaştem pe viitorii voluntari PAPI şi să ne folosim de ceea ce vor învăţa pe parcursul proiectului. Comuna Saschiz ca şi comunitate EBC este implicată activ şi în acest proiect pe care îl considerăm important pentru administraţia locală şi locuitori”, a afirmat Ovidiu Şoaită, primarul din Saschiz.

Cele trei comunităţi partenere au cel puţin două puncte comune: sunt comunităţi EBC iar la nivelul fiecărei Reţele Electronice a Comunităţii Locale au fost dezvoltate servicii şi activităţi noi (modele de bună practică ce pot fi replicate în comunităţile partenere), respectiv moştenirea culturală şi potenţialul turistic ridicat. Valea Viilor şi Saschiz au biserici fortificate pe lista patrimoniului mondial UNESCO, iar Rupea şi Saschiz deţin cetăţi de refugiu incluse pe lista naţională a monumentelor istorice.

Pe aceeaşi temă:

Utilaj modern pentru o firmă din Saschiz, finanţat prin programul e-Creştere

RECL Saschiz, susţinător al tinerelor talente

Voturi: 2
Adaugă comentariul tău

voluntariat.

Dată: 05.12.2010 Autor: mayer_ooo
Multi ne ferim sa fim voluntari...dar si voluntarii au rolul lor in societatea romana.

dezinteresat

Dată: 01.12.2010 Autor: monicom
E bine ca invatam sa mai facem lucruri dezinteresat.

Voluntariatul

Dată: 29.11.2010 Autor: Prundeanu.Mihaela
Voluntariatul sufera ca forma de manifestare in societatea romaneasca. Orice activitate de acest fel trebuie incurajata, folosita ca exemplu si multiplicata. In acest fel demonstram ca ne pasa de cei din jur.

experienta

Dată: 29.11.2010 Autor: monicom
Voluntariatul e o experienta foarte utila, mai ales daca are la baza principii de dezvoltare sociala

Voluntari PAPI

Dată: 25.11.2010 Autor: Carmen-Diana
Succes voluntarilor, este un proiect oportun pentru Saschiz

voluntari

Dată: 06.10.2010 Autor: georgiana.boldeanu
se mai gasesc oameni care vor sa fie voluntari, fara sa aiba nici un avantaj?

felicitari

Dată: 05.10.2010 Autor: marin.pascu
Proiectul este unul excelent

voluntariatul....

Dată: 01.10.2010 Autor: dumitru.voinescu
Din pacate la noi voluntariatul inca mai este identificat cu munca patriotica

voluntariatul "obligatoriu"

Dată: 27.09.2010 Autor: magda.mihai
Adevarul e ca in starinatate voluntariatul este un stagiu "obligatoriu". Adica daca vrei sa capeti o slujba mai buna sau sa intri la un colegiu de top si nu ai referinte care sa includa si o perioada de voluntariat, toti stramba din nas si se uita suspiciosi.. cica nu ai exercitiul de a colabora cu echipa si fara sa te gandesti numai la bani.

sa mai vedem

Dată: 23.08.2010 Autor: ion.nastase
poate o sa aflam ce se mai intampla cu acest proiect

bineinteles

Dată: 23.08.2010 Autor: georgiana.boldeanu
copiii acestia vor fi castigati pentru ca se va ocupa cineva de ei, ii va invata lucruri utile, numai sa dovedeasca bunavointa

pagini web

Dată: 22.08.2010 Autor: costin.zdrangea
este mare lucru sa stii sa faci o pagina web si voluntarii vor avea ce invata daca duc la bun sfarsit acest proiect

Voluntari

Dată: 21.08.2010 Autor: georgiana.boldeanu
Parteneriatele intre grupele de voluntari sunt profitabile indiferent in ce domeniu ar activa ele. Continuati!

Vărăşti58

Elementele ce individualizează în mod deosebit această comună faţă de alte aşezări de tip rural sunt: apropierea de capitală (20-30 km), situarea în Lunca Argeş-Şabăr, precum şi existenţa unei puternice baze pentru producţia agricolă (suprafaţa totală 4856,84 Ha din care intravilan 491.13 Ha).citeşte tot textul

poza