Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Bănia

Bănia, localitatea cu cea mai mare rezonanţă românească între satele almăjene, este aşezată în partea sudică a Depresiunii Almajului. Comuna Bănia cuprinde satele Bănia și Gîrbovat, totalizând o suprafaţă de 134.416 ha, şi situându-se astfel pe primul loc între satele almajene, cu teritoriul aproape în întregime cuprins între două râuri: Nera la nord-vest și Valea Mare (Berzasca) la sud-est.

poza

aCadrul natural al comunei Bănia a cunoscut numeroase schimbări de-a lungul vremii, formele morfologice și morfostructurale existente în prezent fiind rezultatul unei acțiuni îndelungate a factorilor endogeni și exogeni.

Istoric

Prima şcoala din Bănia este atestată documentar încă din anul 1783; în acel an, învăţător era Iancu Mihailovici, iar la scurt timp, în 1789, Ion Dimitrievici.

Până după 1918 şcoala a funcţionat cu o singură sală de clasă. Sătenii şi-au dorit însă o şcoală mai bună pentru odraslele lor, astfel, în 1926 începe construirea unei scoli noi, ş

mai multe detalii...

Resurse locale

Principalele resurse locale ale comunităţii sunt reprezentate de: 

  • Exploatare forestieră: aici, statul român a început exploatarea forestieră cu puţin înaintea celui de al doilea război mondial pe teritoriul Băniei existând primul Ocol Silvic privat din ţară, cu suprafaţa de 8,500ha de pădure și 3,200 ha de păşune.

    mai multe detalii...

Tradiţii

Dovezile arheologice arată că pe teritoriul satului Bănia a existat activitate încă din cele mai vechi timpuri. Toporul neolitic găurit, fragmentele ceramice găsite, dovedesc existenta unei populaţii preistorice în acest areal.

mai multe detalii...

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza