Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Atelier de pictura

Data: 21.11.2010, Autor: ellytzbib, Categorie: Biblioteci comentarii: 5


„De ziua ta, Ionuţ Cătălin Florea!”
 
 
 
         4 August 2010, minunată zi de vară, în care pentru a sărbători venirea în această lume, acum 36 de ani, a pictorului Ionuţ Cătălin Florea, dispărut prematur dintre noi, la 26 de ani, pe data de 7 mai 2001, Biblioteca „Nicolae Iorga” din comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, reprezentată de dra bibliotecar Elena Ţopa în colaborare cu Şcoala generală cu clasele I-VIII „Ion Creanga”, reprezentată de dna director Antoaneta Împuşcatu a organizat sub genericul „De ziua ta, Ionuţ Cătălin Florea!” un atelier de pictură cu tema „Vacanţa”.
        Atelierul s-a desfăşurat în curtea punctului muzeal „Ionuţ Cătălin Florea”, în jurul bustului artistului, la activitate au participat un număr de 10 elevii ai şcolii generale „Ion Creangă” din comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, cu vârste între 9 şi 14 ani.


         Organizatorii au pus la dispoziţia micilor artişti instrumentele de lucru: pensule, acuarele, hărtie, iar la final toţi participanţii au primit în dar aceste obiecte, pe lângă diplome, cărţi, dulciuri şi răcoritoare.
         Juriul, exigent, format din reprezentanta Primăriei I.C. Brătianu – dna Munteanu Dănilă Milica - referent, reprezentanta Căminului Cultural I.C. Brătianu – dna Crăciun Mariana – referent cultural şi reprezentantele Şcolii „Ion Creangă” dra Pintilie Anca – educatoare, dra Coşeru Raluca Simona – educatoare şi dra Ghinea Mihaela – profesor, au desemnat, cu greu, primele trei lucrări, astfel:
                  Locul I -  Trandafir Diana, 11 ani, clasa a V-a;


                  Locul II – Ion Elena, 13 ani, clasa a VII-a;


                      Locul III – Urzică Alexandra, 10 ani, clasa a IV-a.

             Activitatea a fost bine primită de copii şi de ceilalţi participanţi, după premiere lucrările au fost expuse la muzeu pentru a putea fi admirate de vizitatori, iar dra bibliotecar intenţionează să facă o tradiţie din sărbătorirea acestei zile.

Număr voturi:

4

Votează:

Comentarii

Autor/Dată: Deacu Alexandrina | 09/08/2010
Comentariu: Trebuie sa te felicit din nou pentru ca meriţi cu adevărat!! Este o activitate deosebita si o bucurie pentru copii. Sa o tii tot asa pentru ca idei ai, slava domnului si poti sa le duci la indeplinire. Multa bafta in continuare si putere de munca.
Autor/Dată: Gafiuc Petru Vasile | 10/08/2010
Comentariu: Va felicit pentru aceasta activitate educationala pentru generatia de maine.
Autor/Dată: Scoala I.C,Bratianu | 12/08/2010
Comentariu: Nimic nu este simplu in activitatea noastra. Important este sa te implici - restul vine de la sine. Felicitari si oricand scoala va fi aproape.
Autor/Dată: ata panalamoarte | 18/10/2010
Comentariu: Felicitari! Multa putere de munca pe viitor!
Autor/Dată: aurora ganea | 03/06/2011
Comentariu: bravo!!!!.......e frumos sa gasesc astfel de activitati in satul copilariei mele !

Vărăşti58

Elementele ce individualizează în mod deosebit această comună faţă de alte aşezări de tip rural sunt: apropierea de capitală (20-30 km), situarea în Lunca Argeş-Şabăr, precum şi existenţa unei puternice baze pentru producţia agricolă (suprafaţa totală 4856,84 Ha din care intravilan 491.13 Ha).citeşte tot textul

poza