Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

“Ce mai faci,bunico?”

Data: 21.01.2010, Autor: mary, Categorie: Comunitate comentarii: 0


[…]Ce mai faci, bunico? Cari apa? Da-mi voie sa te ajut eu… Mai da-mi o galeata,sa fie mai cu spor…[…]
Acum ce faci, bunico? Te pregatesti pentru piata? Da-mi voie sa iti fac eu targuielile. Ploua afara. In 15 minute sunt inapoi.[…]
Acum ce mai faci,bunico?[…]


(Mircea Santimbreanu,”Recreatia mare”,”Ce mai faci,bunico?”)

 
Nu va vor ajuta la treburile casei, dar, incepand din aceasta luna, elevii Liceului Teoretic Zimnicea vor merge prin oras pentru a identifica varstnicii care locuiesc singuri si problemele cu care acestia se confrunta.

Liceeni au inceput cu brio noul an calendaristic, una dintre activitatile la care acestia au participat fiind lansarea proiectului de voluntariat “Siguranta pentru varsta a III-a”, proiect elaborat  in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Teleorman, Primaria Orasului Zimnicea si Politia de Proximitate a Orasului Zimnicea.

Pe data de 21 decembrie, in sala de sedinte a Primariei Orasului Zimnicea, cei 29 de voluntari de la Liceul Teoretic  Zimnicea, impreuna cu primarul Orasului Zimnicea, comisarul de Politie Gheorghe Costel, inspectorul  principal de politie Godu Crina, politistul de proximitate, Marian Badoiu, directorul Liceului Teoretic Zimnicea si consilierul educativ al Liceului Teoretic  Zimnicea, prof. Ignat Aneta, au prezentat motivele pentru care orasul nostru are nevoie de o astfel de activitate.

Prin acest proiect se urmareste cunoasterea si luarea in evidenta a persoanelor varstnice de pe raza orasului, in special a celor cu risc crescut de victimizare din cauza conditiilor de amplasare a locuintelor si a relatiilor cu membrii familiei sau vecinii. Obiectivul partilor implicate in proiect este de a desfasura campanii de informare a persoanelor varsnice cu privire la principalele masuri de prevenire si protectie antivictimala, in urma centralizarii problemelor de siguranta si problemelor sociale cu care se confrunta persoanelor in varsta. Sarcina tinerilor implicati in proiectul de voluntariat ”Voluntari pentru  comunitate” este de a transmite autoritatilor (Politiei Orasului Zimnicea, Primariei Orasului Zimnicea) problemele indentificate pe raza orasului Zimnicea, prin rapoarte lunare.

Totodata, elevii au datoria de a-i  informa cu privire la mijloacele de autoprotectie, la regulile de circulatie pietonala, la drepturile persoanelor in varsta , dar si cu privire la situatiile problematice care apar pe parcursul fiecarei luni (spargeri, furturi, inselaciuni).

Activitatile desfasurate in calitate de voluntari ai politiei se vor efectua numai in conditiile in care poarta asupra lor insemnele distinctive: geaca, tricou, embleme, insigne, iar confidentialitatea datelor obtinute pe teren este garantata.

Prin urmare, elevii care s-au inscris benevol in proiectul ”Voluntari pentru comunitate” vor incepe identificarea persoanelor varstnice care au nevoie de sustinerea morala a tinerilor si de cea specializata a autoritatilor.

Speram ca veti raspunde cu totii apelului nostru si nu veti fi reticenti in a-i asculta pe tineri oferindu-va informatii.

Rosca  Mihaela, cls a XII-a
presedintele Consiliului Consultativ al Elevilor de la Liceul Teoretic Zimnicea

 

Număr voturi:

94

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.

Grădiştea19

Comuna Grădiştea este compusă din 9 sate şi anume: Grădiştea, Valea-Grădiştei, Dobricea, Turburea, Străchineşti, Linia, Obislavu, Diaconeşti şi Ţuţuru. Comuna este străbătută de la nord la sud de râul Olteţ, afluent de dreapta al râului Olt, pe o distanţă de 4 km, împărţind comuna în două.citeşte tot textul

poza