Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

99999

Comunicat depresa

Data: 17.09.2010, Autor: Stefaroi.Vasile, Categorie: Administraţie centrală comentarii: 0

Investeşte în oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară 5.
Domeniul major de intervenţie 5.2.
 
 
AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET
Proiectul
RURALTIN - SERVICII INTEGRATE ŞI PERSONALIZATE PENTRU TINERII DIN MEDIUL RURAL
2009 - 2011   
 
COMUNICAT DE PRESĂ
14 SEPTEMBRIE 2010
 
Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret împreună cu Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni din Bucureşti, derulează proiectul strategic “RURALTIN – servicii integrate şi personalizate pentru tinerii din mediul rual”, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Proiectul a demarat în octombrie 2009 cu finalitate prognozată pentru septembrie 2011.
Proiectul RURALTIN şi-a propus oferirea de servicii integrate şi personalizate de formare, informare, consiliere şi consultanţă pentru tinerii din mediul rural, pe parcursul lui fiind preconizată şi înfiinţarea a 3 centre suport pentru tineri, care vor activa în cele 3 regiuni ale proiectului: Nord-Est, Sud-Muntenia şi Sud-Est. Centrele vor oferi acces la calculator şi internet, cursuri de formare, acces la materiale informative, servicii de consiliere pentru ocupare profesională şi consultanţă pentru dezvoltarea şi diversificarea afacerilor locale.
Pe 13 septembrie a.c., echipa de proiect a avut o întâlnire cu coordonatorii regionali, responsabilii centrelor suport, punându-se la punct strategia de lucru pentru urmatoarea perioadă.
În această etapă, în cadrul proiectului va incepe livrarea serviciilor de formare, informare, consiliere şi consultanţă către grupurile ţintă: tineri din mediul rural, din categoriile: şomeri, persoane inactive pe piaţa muncii, manageri şi angajaţi.
Proiectul oferă tinerilor din cele trei regiuni, posibilitatea de a se inscrie şi participa, în perioada septembrie – octombrie, la cursuri de comunicare şi lucru în echipă, cursurile având un conţinut adaptat specificului fiecărui grup ţintă.
Pentru regiunea Nord-Est, cursurile vor avea loc la Iaşi, pentru cei din regiunea Sud-Est, la Focşani, iar pentru cei din regiunea Sud-Muntenia, cursurile se vor desfăşura la Aninoasa.
Data până la care se primesc înscrierile pentru modulul din luna octombrie, este 30 septembrie a.c.
Echipa de proiect şi coordonatorii regionali au demarat deja procedura de înscriere a participanţilor, formularele de înscriere şi alte informaţii fiind disponibile pe pagina de internet a beneficiarului, http://www.anst.gov.ro/presa/stiri dar şi a partenerului, http://www.romanii.ro.
Cursurile vor avea o durată de 6 zile, iar cazarea, masa şi transportul vor fi asigurate de către finanţator. Participanţii vor primi certificate de absolvire a cursurilor, dacă nu au diplomă de bacalaureat, sau diplome acreditate de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi  Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în cazul în care cursantul are diploma de bacalaureat.
 
Pentru detalii şi alte informaţii:
 
Alin LUMAICU – cordonator regional, regiune Nord-Est – alin_lumaicu@yahoo.com
Laura MUŞAT – coordonator regional, regiunea Sud-Est – laury_is_19@yahoo.com
Ovidiu ROMÂNAŞU - coordonator regional, regiunea Sud-Muntenia – ovidiu.romanasu@gmail.com
 
Manager de proiect: Ana-Maria DALU, ruraltin@anst.gov.ro

Număr voturi:

1

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.