Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

99999

spectacol organizat la Balta Alba in cadrul proiectului EBC 025

Data: 03.10.2012, Autor: cornelia612, Categorie: Diverse comentarii: 0

Biblioteca un taram nedescoperIT – Exploreaza-l cu un click.,
 este un proiect eCultura in parteneriat intre Bibliotecile Comunale Mircea Voda, Braila , Balta Alba, Buzau si Biblioteca Scolara a Scolii cu clasele I-VIII Mircea Voda.
Obiectivul principal –Extinderea utilizarii TIC in cadrul activitatilor socio- culturale locale.
Obiectivele specifice :
- cresterea gradului de atractivitate al serviciilor furnizate prin intermediul bibliotecilor
- integrarea activitatilor derulate de bibliotecile beneficiare cu activitatile derulate de scoala
- sprijinirea parteneriatelor si a proiectelor colaborative in cadrul retelei bibliotecarilor si cu partenerii externi
- incurajarea utilizarii internetului ca suport de colaborare si schimbul de idei intre bibliotecari si participantii la proiect.
- imbunătățirea abilităților și competențelor TIC de către bibliotecarii
Grupul tinta - este format din minim 20 elevi , minim 10 elevi din fiecare comunitate EBC partenera.
Elevi care fac parte din familii devaforizate social, copii cu note mici la scoala si care sunt la limita abandonului scolar. In cadrul priectului au beneficiat de un curs IT in cadrul bibliotecii si au folosit infrastructura din dotarea bibliotecii publice. Copii au  participat la activitatii care le-au  dezvoltat creativitatea si in cadrul carora au putut sa se simta utili si apreciati. Elevii au fost indrumati in cadrul activitatilor de creatie de catre bibliotecari si creatori populari,unde au confectionat cate un produs traditional (cusatura, masca, stergatoare,impletitura) din zona rurala din care vin.
Au fost organizate actiuni de promovare a serviciilor bibliotecii in scopul atragerii de noi membrii, orientate in special catre femei casnice.Un numar de 5 femei casnice din comunitate au devenit  noi utilizatori ai serviciilor bibliotecii.Au fost indrumate in folosirea metodelor moderne de informare si comunicare: ebook si audiobook.
Copii stiu acum dupa cursurile TIC  sa caute informatii pe internet, sa caute cartile preferate si au vazut ca o carte poate sa fie si in forma electronica, dar ca isi pastreaza farmecul chiar daca o citesti de pe eReader.
Duminica 30 septembrie 2012 a avut loc organizarea unui eveniment cultural in parteneriat, in localitatea Amara, sat ce apartine de comuna Balta Alba, Buzau. A fost organizat un spectacol la care au avut de prezentat programe artistice “ANSAMBLUL VULTURASUL”din Mircea Voda, grupul vocal folcloric format din barbati “IONUL” din satul Dedulesti , trupa de dans modern a Caminului Cultural Mircea Voda, “ EXOTIC” si interpretele de muzica popular Aurelia Ionescu si Angelica Popa. Alaturi de aceste trupe si interpreti au mai prezentat o suita de dansuri populare elevii Scolii din Balta Alba.
Copii care fac parte din grupul tinta al proiectului au prezentat public povestea “Palatul fermecat”. Povestea a fost scrisa de ei si au interpretat fiecare cate un rol. A fost unul dintre cele mai emotionante moment din cadrul spectacolului.
A fost o zi calda si la propriu si la figurat. Vremea de afara a aratat ca este alaturi de copii si de organizatori. Pe parcursul deplasarii cu autobuzul copii au cantat si au spus glume.
Deasemenea copii din grupul tinta s-au intalnit pentru prima data fata in fata, ei au avut saptamana trecuta o conferita on-line pe Messenger si se vazuse doar pe web. A fost un moment important pentru ei. Au comunicat, au facut schimb de numere de telefon si au stabilit ca atunci cand vor venii.
A fost un prilej deosebit si pentru domnii primari ai celor doua comunitati partenere pentru a se cunoste si a schimba impresii si idei. La schimbul de experienta care va avea loc la Mircea Voda,Braila, se vor intalnii din nou si cine stie poate pe viitor vom mai avea parteneriate impreuna.
Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere a facut ca aceste intalniri sa aiba loc, intalniri care se vor materialize pe viitor speram in cat mai multe accesari de proiecte in parteneriat intre cele doua comunitati, putem spune prietene.

Număr voturi:

4

Votează:

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii inregistrate.