Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

„e-Vacanţa” la Halmeu - fotoreporter la 8 ani

02.09.2009
Şcoala de Arte şi Meserii din comuna Halmeu, judeţul Satu Mare s-a clasat pe locul doi la ediţia 2009 „e-Vacanţa”. Argintul a fost obţinut cu multă trudă de către elevi.

„Noi am luat anul trecut menţiune, ne-a povestit Copelia Oros, profesorul coordonator. Anul acesta nu a fost uşor, dar cu experienţa primei participări, am reuşit şi am obţinut locul doi. Pregătirile le-am început după 1 iulie, nucleul proiectului a fost format din 20 de elevi, însă copiii au avut acces la zece calculatoare».

Halmeu este o localitate recunoscută pentru oamenii săi gospodari, iar în vacanţa de vară cei mai mulţi copii sunt angrenaţi la munca câmpului şi în alte activităţi productive.

O parte dintre elevii Şcolii de Meserii au lăsat însă truda pământului deoparte, pentru a participa la proiectul „ e-Vacanţă”. Nu le-a părut rău. La toate activităţile din structura proiectului, elevii de aici au obţinut rezultate deosebite. Acestea sunt cu atât mai meritorii cu cât, aproximativ jumătate dintre elevi nu erau familiarizaţi cu computerul.

Cele mai „gustate” activităţi, cele care au necesitat muncă pe calculator

Tocmai de aceea, cele mai „gustate” activităţi au fost cele care au necesitat muncă pe calculator: desene pe monitor, compunerea de e-poveşti, grafitti, concurs de animaţie, cercetaşi pe internet şi, nu în ultimul rând, comunicarea prin intermediul internetului. „Am vorbit cu copiii din alte şcoli, a continuat Copelia Oros. Iar, pe parcursul proiectului, copii au deprins abilităţi de prelucrare a fotografiilor şi imaginilor cu ajutorul computerelor. Cei mai pricepuţi au reuşit să-şi descarce programele necesare de pe internet, pe care apoi le-au utilizat la realizarea a 23 de imagini digitale. Partea de interacţiune cu comunitatea a fost de asemenea interesantă şi a scos la iveală aptitudini nebănuite din partea micuţilor ».

Jurnal şi broşură despre comună

Două echipe de mici jurnalişti au colectat apoi date şi imagini pentru editarea unui jurnal şi a unei broşuri despre comună. Iar, cel mai priceput fotoreporter al echipei din Halmeu este şi cel care deţine recordul de vârstă din întreaga competiţie „e-Vacanţă” : la numai opt ani, Teodora a realizat fotografiile pentru broşura localităţii şi a colectat un număr mare de obiecte de artă populată ce au putut fi admirate, ulterior, alături de imagini, la expoziţia organizată la Halmeu, la finalul concursului.

În total, elevii din Halmeu au bifat şase poveşti, 23 de desene, 28 de grafitti, 10 animaţii, 20 de imagini pentru Google Panoramio, o broşură, un jurnal de vacanţă, 23 de poze prelucrate digital. Toate acestea au fost încărcate pe portalul şcolii.

Drept răsplată pentru munca depusă în vacanţa de vară, şase dintre copii vor petrece o săptămână în tabăra „Poiana Pinului” din Buzău. Este prima tabără la care participă micuţii din această localitate, Halmeu aflându-se în nordul judeţului Satu Mare, iar unitatea de învăţământ din localitate este singura din tot judeţul care s-a înscris la competiţia „e-Vacanţă”.

Planuri mari pentru 2010

Profesorul coordonator, Copelia Oros are planuri mari pentru 2010: „Dacă e-Vacanţa va fi organizată şi anul viitor sigur vom participa. Vrem să obţinem un rezultat şi mai bun”.

La Şcoala de Arte şi Meserii Halmeu învaţă peste 500 de elevi, această unitate de învăţământ având 29 de clase şi două laboratoare de informatică.


Resurse online

Proiectul elevilor din Halmeu

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Halmeue-Vacanţă

Adaugă comentariul tău

Prea devreme

Dată: 13.09.2009 Autor: costin.zdrangea
Un copil de 8 ani intai trebuie sa invete sa scrie si sa citeasca. Daca invata de la 8 ani limbajul "messenger" cand va scrie corect?

Si eu cred

Dată: 12.09.2009 Autor: teodora.iancu
Nepotelul meu este atras de computer de la varsta de 2 ani!

Invatarea optima

Dată: 12.09.2009 Autor: georgeta.vamos
Un studiu arata ca intre 5 si 8 ani se formeaza cele mai bune abilitati in manuirea computerelor, asa ca trebuie cooptati multi copii cu varste mici.

Copil de 8 ani

Dată: 12.09.2009 Autor: mircea.olaru
A fost o actiune puternica daca s-au implicat si copiii de 8 ani. Cu cat se deprind de mai de tineri cu utilizarea computerului, cu atat vor fi mai dezghetati.

Implicare

Dată: 03.09.2009 Autor: andrei.maruc
Implicarea este cheia succesului in orice activitate. Activismul nu este un cuvant comunist dupa cum ar considera unii, ci presupune aceasta implicare de care vorbeam. Eu ii felicit in acest caz pe parintii copiilor care s-au dispensat de ei intr-o perioada aglomerata pentru agricultura si i-au lasat sa participe la concurs.

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza