Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

e-Vacanţă! la Râu Alb de Jos sau cum să-ţi petreci vacanţa mare la şcoală

04.09.2009
Râu Alb de Jos este o comună izolată, o mică unitate administrativă formată din două sate aşezate lângă râul care a dat numele comunei, aflată la 45 de kilometri de Târgovişte.

Singura legătură la internet funcţionează la şcoala cu clasele I-VIII din localitate. În aceste condiţii, proiectul „ e-Vacanţă!” a fost mai mult decât binevenit în comunitate. „ A fost foarte bine. A fost singura modalitate de a-i aduce pe copii la şcoală în vacanţa de vară”, a precizat profesorul Rodica Ghimpu, coordonatorul de proiect.

Această unitate de învăţământ a participat şi anul trecut la competiţia vacanţelor. La prima încercare, elevii din Râu Alb au reuşit să parcurgă şase din cele 12 activităţi din cadrul competiţiei. În 2009, însă, s-au mobilizat şi au obţinut locul patru la nivel naţional.

O singură legătură la Internet

Aproximativ 60 de elevi au muncit o lună şi jumătate pentru a susţine cele 12 componente ale programului. „Pentru că nu au calculatoare acasă şi nici legătură la internet în localitate, cu excepţia şcolii, copii au fost nevoiţi să muncească mai mult decât elevii celorlalte unităţi şcolare participante la competiţia vacanţelor », a adăugat profesorul coordonator. «Însă, copiilor le-a plăcut foarte mult, iar părinţii au fost la rândul lor, foarte receptivi”.

În ceea ce priveşte derularea celor 12 activităţi din compunerea proiectului „e-Vacanţă!”, aşa cum era de aşteptat, elevii de la Râu Alb de Jos au participat în număr mare la acţiunile care au presupus interacţiunea prin internet cu şcolile partenere. Cinci unităţi de învăţământ din întreaga ţară au susţinut conferinţe şi colaborări online cu şcoala din Râu Alb de Jos.

De acelaşi interes s-au bucurat şi activităţile desfăşurate în prezenţa părinţilor, care au putut învăţa de la copii lor cum se creează o adresă e-mail şi cum se navighează pe internet.

« Şcoala părinţilor », terminată cu brio

50 de elevi au muncit la documentarea foto despre comunitate şi astfel comuna Râu Alb poate fi admirată, din această vară, pe site-ul de specialitate Panoramio.

Şcolarii au mai încărcat, de asemenea, informaţii în portalul Wiki şi, nu în ultimul rând, au realizat prezentări în format electronic a unor personalităţi din cultura românească şi evenimente din istoria românilor.

La sfârşitul proiectului, profesorii coordonatori au concluzionat că elevii au redactat extrem de corect textele în format electronic, au dat dovadă de originalitate la alegerea şi prelucrarea imaginilor pe computer şi s-au achitat cu brio de sarcinile de „profesori” care le-au revenit în modul „şcoala părinţilor”, activitatea în care şi-au instruit părinţii în domeniul IT.

O alegere grea

În fine, după o lună şi jumătate de muncă, şase dintre elevi vor petrece sfârşitul vacanţei în tabără de la poalele munţilor Buzăului. Copiii se află la prima deplasare de acest fel din ultimii ani şi sunt încântaţi că vor vedea muntele. „A fost destul de greu să-i aleg”, a spus Rodica Ghimpu, care a adăugat că unitatea de învăţământ din Râu Alb de Jos se va înscrie în mod sigur şi la ediţia „e-Vacanţă!” de anul viitor.


Resurse online

Proiectul copiilor din Râu Alb de Jos

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Râu Alb de Jose-Vacanţă !şcoala părinţilor

Adaugă comentariul tău

Depinde

Dată: 13.09.2009 Autor: costin.zdrangea
E bine ca acesti copii descopera beneficiile internetului. Sper sa nu descopere prea curand si capcanele acestuia

proiect

Dată: 05.09.2009 Autor: alina.mares
M-am uitat pe proiectul lor. Uite ce lucruri minunate pot face si niste copii din localitatile mai mici ale tarii. Intr-adevar internetul asta ne avantajeaza pe toti. Putem iesi din anonimat si le-o putem lua inainte celor din orasele mai mari, mai ales cu niste copii asa de entuziasti.

Ţăndărei11

Ţăndărei este un oraş din judeţul Ialomiţa, Muntenia, România. În anul 1968, prin Legea nr. 2 din 16.02.1968, emisă de Marea Adunare Naţională, localitatea Ţăndărei a fost declarată oraş, format prin contopirea a trei sate: Ţăndărei, Ţăndărei Gară şi Strachina.citeşte tot textul

poza