Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

e-Vacanţă!, prilej pentru copiii din Dărmăneşti să-şi facă propriul blog

05.09.2009
Şcoala de Arte şi Meserii din comuna dâmboviţeană Dărmăneşti a obţinut locul şase la competiţia vacanţelor. 50 de copii din localitatea Dărmăneşti au muncit aproape toată vara pentru a duce la bun sfârşit proiectul „e-Vacanţă!” şi nu s-au putut opri la 12 activităţi, ca toţi ceilalţi, ci au continuat prin a-şi face un blog.

„Copiilor le-au plăcut cel mai mult activităţile desfăşurate la PAPI (punctul de acces public la informaţii). Am căutat să-i stimulăm în domeniul informaticii pe toată perioada verii”, ne-a povestit profesorul Maria Aurelia Nistor, directorul adjunct al şcolii şi unul dintre coordonatorii „e-Vacanţă!”.

Mai multă animaţie şi de trei ori mai mult graffitti

Elevii de aici au început competiţia cu e-poveşti, unde s-au compus trei lucrări. A doua etapă s-a finalizat, însă, cu 29 de lucrări de animaţie pe monitor, cu mult peste limita din concurs.
Cu toate acestea, elementul graffitti s-a dovedit a fi unul dintre cele mai îndrăgite de copii. Astfel, nu mai puţin de 69 de lucrări, de trei ori mai multe decât ar fi trebuit să intre în concurs, poartă semnătura SAM Dărmăneşti.

Partea de interconectivitate web a însumat cinci conferinţe cu unităţi şcolare similare, precum şi o adevărată campanie de colectare de date pe internet de către cercetaşii şcolii.
De-a lungul programului, unitatea de învăţământ a colaborat cu alte opt şcoli din ţară. Tot cu sprijinul elevilor, comunitatea din Dărmăneşti a ajuns să fie cunoscută prin modulul Panoramio.

Asalt al jurnaliştilor amatori

Zece copii au susţinut activităţile de colectare şi producere a materialelor, fotografii şi alte activităţi specifice, iar pe perioada verii, elevii din comună s-au transformat în jurnalişti amatori, care au realizat documentare, reportaje, anchete şi chiar editoriale pe teme relevante pentru comunitatea de care aparţin.

Ca şi în celelalte cazuri, părinţii au făcut, la rândul lor, subiectul unei părţi a programului. Cu ajutorul copiilor, mamele şi taţii din Dărmăneşti au aflat despre avantajele internetului în viaţa de zi cu zi şi, nu în ultimul rând, despre siguranţa pe internet. Pe lângă computer, părinţii au învăţat să utilizeze aparetele foto digitale, camerele web, proiectoare video şi telefoanele mobile.

Ultima activitate din compunerea programului „e-Vacanţă!”, care de fapt a fost penultima pentru şcoala din Dărmăneşti, a vizat cinematograful de vacanţă. Iniţiativa unităţii şolare a fost vizionarea şi analiza a patru filme, două artistice şi două documentare.

A 13-a activitate

Şi dacă tot am amintit de ultima activitate din concurs, aceasta a fost urmată la Dărmăneşti de o a 13-a activitate, „ Blogul Şcolii de Vară”.
Acest program este derulat de nouă ani în comună iar copiii au folosit oportunitatea accesului la internet şi utilizarea tehnicilor pe calculator din cadrul competiţiei vacanţelor pentru a expune evenimentul local pe blog. Astfel că, începând din acest an, Şcoala de Vară Dărmăneşti poate fi vizionată pe blogul dedicat.

Odată încheiat concursul, pe şase dintre cei mai harnici elevi îi aşteaptă o binemeritată tabără din munţii Buzăului. Copiii vor petrece câteva zile la « Poiana Pinului », unde se vor întâlni cu ceilalţi participanţi din ţară ai concursului vacanţelor.
Elevii comunei sunt la prima deplasare de acest fel. „Familiile nu preau au avut posibilitatea să-i trimită în tabere”, a menţionat directorul adjunct. La fel ca restul competitorilor care s-au luptat pentru un loc fruntaş la „e- Vacaţă!”, echipa SAM Dărmăneşti aşteaptă ediţia de anul viitor, unde vrea să-şi îmbunătăţească perfomanţa.


Resurse online

Proiectul Şcolii cu clasele I-X Dărmăneşti SAM

Blog

Voturi: 2

Cuvinte cheie: Dărmăneştie-Vacanţă !blog

Adaugă comentariul tău

Interesant

Dată: 14.10.2009 Autor: andrei.maruc
Foarte interesante blogurile copiilor, insa se cunoaste ca ei sunt ajutati un pic si de profesori, ceea ce nu este niciodata rau.

Prieteni

Dată: 19.09.2009 Autor: ana.istrate
eu cred ca vor ramane preocupati sa invete cum se foloseste calculatorul... pentru ca in tabara aceea si-au facut prieteni si or sa doreasca sa tina legatura unii cu altii

Continuitate

Dată: 13.09.2009 Autor: costin.zdrangea
Acesti copii, dupa ce vor fi primit premiul vor ramane la fel de preocupati de activitati de genul acesta? Trebuie gasita o modalilate de a le pastra viu interesul cu premii mai mici si oferite mai des

lume deschisa

Dată: 13.09.2009 Autor: gica.iliescu
Pentru ei, este o usa deschisa spre alta lume. Depinde daca vor fi ajutati

Niciodata

Dată: 12.09.2009 Autor: teodora.iancu
nu cred ca se va schimba...

Familii sarace

Dată: 12.09.2009 Autor: marin.pascu
Din pacate in Romania sunt prea multe familii sarace care n-au bani nici de-o tabara pentru copiii lor. Oare cand s-o schimba acest lucru?

Interesant blog

Dată: 12.09.2009 Autor: alina.mares
Au muncit mititeii, meritau recompensati. Nu avem doar fotbalisti in tara aceasta.

Blog

Dată: 09.09.2009 Autor: vlasceanu.darmanesti
Blogul elevilor din Darmanesti este disponibil aici: http://scoaladevara2009darmanesti.blogspot.com

sanse

Dată: 05.09.2009 Autor: dorina.velicu
Doamne, cu asa copii, chiar ca avem mai multe sanse in viitor. Felicitari lor si multa putere de intelegere parintilor!

Blog

Dată: 05.09.2009 Autor: andrei.maruc
Domnule, ce a in trat in moda blogul asta... Exista pe undeva un centralizator de bloguri, ca altfel cum e de gasit blogul copiiilor astora?

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza