Pentru prima oara am pus mana pe chisita la varsta de 6 ani, cand nici nu stiam sa scriu alfabetul, dar am inceput sa trag primele linii pe ou.

    Sunt a patra generatie in familia mea, care a mostenit si a pastrat aceasta traditie, dovada ca si acum colaboram si lucram cu Scoala de Arte ”IOAN IRIMESCU” din Suceava, avand o clasa externa de incondeiat oua la Izvoarele Sucevei, transmitand nu numai in familie acest mestesug, ci si oricui doreste sa invete si sa transmita mai departe din tainele incondeierii oualor.

    La inceput lucram numai inainte de Sfintele Pasti, dar participand la numeroase targuri si expozitii, cererea a devenit tot mai mare si astfel, de peste 15 ani lucrez, impreuna cu sotia tot timpul anului. Impreuna cu familia am participat la numeroase targuri si expozitii di tara si din strainatate. In tara, am participat la: Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului, Bucuresti; Sala Dalles Bucuresti; Muzeul astra, Sibiu si alte muzee, din Cluj, Targoviste, Ramnicu Valcea, Bran, Calarasi, Iasi, Suceava, Ciocanesti, Oradea, etc,

    Targuri internationale: India (New Delhi, Bangalore), Norvegia (Oslo), Bruxelles, Germania (Berlin, Ulm, Ausburg), Austria (Viena, Graz, Linz), Italia (Milano), Spania (Madrid, Barcelona, Valencia, Castellion), Franta( Strasbourg, Paris, Lille), Grecia, Ungaria (Budapesta), etc.

                                                                                        Zinici I Ion