Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Lăpuşnicu Mare

Lăpuşnicu-Mare este situată în Valea Almajului. Plecând din Bozovici pe drumul comunal 44, lung de 7 km, se ajunge la întretăierea drumului ce duce spre Moceriş şi Dalboşeţ, de unde, cotind la dreapta, te cuprinde emoţia venirii în satul înconjurat de dealuri prelinse în zare într-un infinit de culori.Depresiunea Almajului numită de secole de către locuitorii ei Ţara Almajului este o adevărată fortăreaţă naturală înconjurată de munţi: în nord - Munţii Semenic (1446 m), în sud - Munţii Almajului (1224 m), în nord-vest - Munţii Aninei (1160 m), în sud-vest - Munţii Locvei (735 m).

poza

Comunitate de munte în care tradiţiile joacă un rol important, Lăpuşnicu Mare are un folclor local ce gravitează în jurul comorilor ascunse de turci sau de haiduci şi beneficiază de obiective turistice precum Lacul Dracului sau Cheile Nerei. Comuna celebrează personalităţi culturale ce îşi au originile aici precum Eftimie Gherman.

Istoric

Localitatea Lăpuşnicu-Mare, colţ de vatră românească, aşezat la întretăierea dintre legendă şi realitate, caligrafiat din slavul "lapus" (brusture), dă personalitate unui sat în care originalitatea îţi dă posibilitatea să asişti la o palpitantă lecţie de istorie.

mai multe detalii...

Resurse locale

De la umbra fagului aşezat în buza pădurii de la Poiana Roschii, unde se odihneşte almăjanul istovit de drum, simţi bătăile vântului dinspre Leordiş, care aduc mirosul zăcămintelor de huilă, acumulate în cuiburi în frunzişul veacurilor de la Pleşiva, neexploatate vreodată.

mai multe detalii...

Tradiţii

“Nedeea”, “Măsuratul oilor” şi “Sărbătoarea cu măşti” cunoscută de asemenea ca “Ziua Cornilor“ se numără între tradiţiile importante care se păstrează şi astăzi. Pe de altă parte în comunitate s-a dezvoltat un folclor local legat de poveşti şi zvonuri din trecut despre armata turcă ce s-a retras prin zona Lăpuşnicului Mare, ascunzând în urmă comor

mai multe detalii...

Tormac0

Comuna Tormac se situează în sud-estul judeţului Timiş, în câmpia cu acelaşi nume.Comuna are în administrare localităţile Cadăr, Şipet şi centrul administrativ – Tormac. Din punct de vedere al formei principale de relief comuna Tormac se încadrează în categoria câmpie.citeşte tot textul

poza